sobota 29. září 2012

45. den (muzeum Kon-Tiki, Kevin a Tomáš)

Sem to neska hecl a zúčastnil se poprvé výletu z cyklu Friday Culture. Je to každý týden, je to pro mezinárodní studenty, je to zadáčo. Na dnešek bylo naplánováno muzeum Kon-Tiki. Sraz byl před Národním divadlem, kde byli jen vrabci.


Pak sme šli do přístavu, kde se už objevili i racci (dík Báře za foto).


Z přístavu, kde je fajn výhled na radnici,


sme jeli parníkem.


Muzeum bylo docela spoko - na tomhle Heyerdahl přeplul Pacifik:


A na tomhle Atlantik:


Muzeum je na Bygdøy, takže po muzeu nastal píseček, vodička, zvířátka a tak, od každého trošku. Co se týče fauny, já s Luckou sme si našli ptáčky,



kdežto Bára pejsky.


A jelikož je Réza s Terkou na výletě někde ve středním Norsku s Terčinýma fotříkama, stal sem se pro dnešek já popelářovým králem:


Jen tak btw ten mobil je Nokia C7 s 8 GB kartou a fachá. Po pláži sme šli na fårikål (doslova "ovce v zelí"). Je to něco jako zdejší národní jídlo a kuchtíci z náměstí se chtějí dostat do Ginesovy knihy v počtu uvařených porcí, tak to tam rozdávají jen tak za pěkný úsměv.




Bára nás tam chtěla ohromit tím, že si osladí kafe nutelou, nicméně podle jejího výrazu to muselo být hnusné jak prošlý vlašák:


Večer sem eště vyzvedl dva kaučserfery ze švédského Göteborgu - Tomáše a Kevina. Jeden z Česka, druhý z Belgie. Vyklubali se z nich naprostí spokaři [čekuj co maj za dobrůtku na talíří]:


Přivezli s sebou jednoho Michlovského a skandinávský tradiční alkohol aquavit. Michlovský padl rychle jak vysoký voják v zákopu, ale aquavit se držel fakt statečně a i přes tuhý boj skoro do ranních hodin přežil. Respekt.

1 komentář:

  1. Zdravím Míšo!Dnes je pro mě den "d",jelikož jsem byla poučena jak komentovat Tvůj blog!A že je co!!!Bez Tvých příběhů,zážitků,slavných receptů a skvělých komentářů prostě NEUSNU !!!Jsem Tvá fanynka a mít tučné konto...Kači třes se!!!Mám sen podívat se do Norska,Finska,ale Tvé postřehy jsou prostě originální. Díky,díky a dodatečně vše nejlepší k svátku přeje Dáša.

    OdpovědětVymazat